- Zaproszonych gości i naszych uczniów chcemy ugościć smacznymi potrawami, które przygotowali uczniowie klas gastronomicznych - Edyta Bogusz, dyrektorka Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu, nie kryła z tego powodu satysfakcji.
Uczniowie oświęcimskiego "Ekonomika" mieli się czym pochwalić
Śniadanie przygotowali uczniowie klas gastronomicznych. Było się czym powalić. Na stole pojawiła się kaczka w sosach imbirowym, czy wiśniowym. Nie mogło zabraknąć oczywiście schabowego. Smalec swojski pokrył chleb.
- Kuchnia polska jest naprawdę wyjątkowa, więc było się czym pochwalić – podkreślają w „Ekonomiku”.


Bądź na bieżąco i obserwuj
- Ta kamienica dla Oświęcimia była jak Sukiennice dla Krakowa
- Po popularnym miejscu odpoczynku nie ma już śladu. Zdjęcia
- Tak 50 lat temu wyglądał basen w Oświęcimiu. Podobnie jest dzisiaj
- Tak w Oświęcimiu kręcony był film "Strefa interesów" - zdobywca nagród w Cannes
- Umył psa w myjni samochodowej lancą pod ciśnieniem. Szybko usłyszał zarzuty
- Spór o boiska podzielił Jawiszowice. Miejsce rekreacji objęte... sądowym zakazem

Wideo