Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szybki sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Łatwe ciasto z sera z wiaderka bez pieczenia na lato [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Szybki sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Wystarczy ser z wiaderka, żelatyna, cukier, galaretki i truskawki! Zobaczcie sprawdzony przepis naszej Czytelniczki!
Szybki sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Wystarczy ser z wiaderka, żelatyna, cukier, galaretki i truskawki! Zobaczcie sprawdzony przepis naszej Czytelniczki! Fot. Justyna Kalemba
Szybki sernik z truskawkami, łatwy sernik z truskawkami i galaretką, prosty sernika na zimno, szybki sernik na zimno z wiaderka – oto najchętniej wyszukiwane przepisy na sernik z truskawkami. Mamy dla Was przepisy, który nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych i poradzi sobie z nim każdy! Potrzebny będzie ser z wiaderka, cukier, żelatyna, galaretki i truskawki!

Najłatwiejszy sernik na zimno z truskawkami i galaretką! Jak zrobić taki deser? Przepis jest banalnie prosty, a sernik wychodzi znakomity.

Szybki i łatwy sernik na zimno z truskawkami i galaretką [PRZEPIS]

Składniki:

  • ser na sernik z wiaderka
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • cukier puder do smaku
  • 3 galaretki truskawkowe
  • ok. ½ kg truskawek

Wykonanie sernika na zimno
Do szklanki wsypać 4 łyżeczki żelatyny i zalać gorącą wodą do ¾ wysokości. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie według instrukcji na opakowaniu dolewając nieco mniej wody – jeżeli potrzebne są 2 szklanki gorącej wody na jedną galaretkę – dajemy 1,5 szklanki. Galaretki wystudzić.
Umyć i obrać truskawki, przekroić na pół.
W międzyczasie wyjąć ser z wiaderka, za pomocą miksera wymieszać z cukrem pudrem – cukier dodać do smaku.
Cały czas miksując dolać powoli chłodną żelatynę. Jeżeli żelatyna będzie za ciepła - ser może się ściąć!
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i przelać na nią masę serową. Na masę ułożyć truskawki.
Tortownicę włożyć na około 15 minut do lodówki, żeby masa zaczęła się ścinać. Następnie wyciągnąć, wylać trochę galaretki i znów włożyć do lodówki. Jeżeli zobaczymy, że pierwsza warstwa galaretki się ścięła, wylać resztę galaretki i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Przepis Justyny Kalemby

Macie ochotę na inne desery z truskawkami? Zobaczcie przepisy!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska