Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szybkie i proste krewetki z cebulą i czosnkiem [PRZEPIS]

Agnieszka Delkowska
Paweł Epler
Szybkie i proste krewetki z cebulą i czosnkiem

Agnieszka Delkowska jest rodowitą góralką, pasjonatką poznawania nowych smaków, nowych ludzi i miejsc. - Staram się, żeby moja kuchnia była łatwa i przyjemna. Zbieram książki kucharskie i różowe akcesoria kuchenne - mówi autorka bloga

www.ladykitchen.pl

.

Składniki

  • kilogram obranych i podgotowanych krewetek
  • dwie szalotki
  • dwa ząbki czosnku
  • łyżeczka chili
  • garść posiekanej kolendry i pietruszki
  • 2 łyżki masła

Wykonanie
Masło rozgrzać w woku. Wrzucić posiekane szalotki i czosnek. Dodać krewetki i na dużym ogniu smażyć szybko około 8 minut.
Posypać pietruszką, kolendrą i chili. Podawać z grzanką

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska