https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Szybkie i proste krewetki z cebulą i czosnkiem [PRZEPIS]

Agnieszka Delkowska
Paweł Epler
Szybkie i proste krewetki z cebulą i czosnkiem

Agnieszka Delkowska jest rodowitą góralką, pasjonatką poznawania nowych smaków, nowych ludzi i miejsc. - Staram się, żeby moja kuchnia była łatwa i przyjemna. Zbieram książki kucharskie i różowe akcesoria kuchenne - mówi autorka bloga

www.ladykitchen.pl

.

Składniki

  • kilogram obranych i podgotowanych krewetek
  • dwie szalotki
  • dwa ząbki czosnku
  • łyżeczka chili
  • garść posiekanej kolendry i pietruszki
  • 2 łyżki masła

Wykonanie
Masło rozgrzać w woku. Wrzucić posiekane szalotki i czosnek. Dodać krewetki i na dużym ogniu smażyć szybko około 8 minut.
Posypać pietruszką, kolendrą i chili. Podawać z grzanką

Źródło: Dzień Dobry TVN

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

D
Dorka
najlepsze krewetki jakie jadłam są w Hurry Up Shrimp

Wybrane dla Ciebie

Hutnicy z Krakowa protestują w Warszawie. "Zielony Ład niszczy przemysł"

Hutnicy z Krakowa protestują w Warszawie. "Zielony Ład niszczy przemysł"

Piknik Ogrodniczy i bieg w Parku Sanguszków. To będzie niedziela pełna atrakcji

NASZ PATRONAT
Piknik Ogrodniczy i bieg w Parku Sanguszków. To będzie niedziela pełna atrakcji

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska