MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i...
fot. PicturePartners/Getty Images

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Majeranek

Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i sosów sałatkowych. Roślina ta zawiera karwakrol i eugenol, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, czyli chroniące komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Majeranek charakteryzuje się działaniem przeciwbólowym, przeciwzapalnym, rozkurczającym i osłaniającym. Dzięki tym właściwościom wspomaga leczenie niestrawności, zgagi, wrzodów żołądka, a także zmian skórnych – trądziku i egzemy.

Zobacz również

Cypis porwał tłumy w Space Club w Czchowie

Cypis porwał tłumy w Space Club w Czchowie

Święto strażaków w Jaśle [ZDJĘCIA]

Święto strażaków w Jaśle [ZDJĘCIA]

Polecamy

Koncert Polki na kortach Foro Italico. Trzeci półfinał w Rzymie stał się faktem

Koncert Polki na kortach Foro Italico. Trzeci półfinał w Rzymie stał się faktem

Zaczarowany Dzień w Ogrodzie Botanicznym. Przygotowano moc atrakcji

Zaczarowany Dzień w Ogrodzie Botanicznym. Przygotowano moc atrakcji

Uwaga kierowcy będą utrudnienia! Przez nasz region przejedzie ORLEN Wyścig Narodów

Uwaga kierowcy będą utrudnienia! Przez nasz region przejedzie ORLEN Wyścig Narodów