https://gazetakrakowska.pl
reklama
18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tłusty czwartek 2013: w Tarnowie piekli pączki całą noc

(pach)
Paweł Chwał
Tłusty czwartek to wyjątkowy dzień w roku, który jednoznacznie kojarzy się z pysznymi pączkami i faworkami. Szacuje się, że w tarnowskich cukierniach minionej nocy usmażonych zostało nawet kilkadziesiąt tysięcy pączków. Pełne ręce roboty mieli m.in. pracownicy tarnowskiej cukierni Targowa, która od lat słynie z pączków z nadzieniem różanym.

Tarnowianie coraz chętniej sięgają jednak także po pączki wypełnione różnego rodzaju masami. Jedni preferują posypkę z cukru pudru, inni z lukrem. Ceny kształtują sięod 85 groszy w sieciówkach - z marmoladą, do nawet ponad dwóch złotych za sztukę w niektórych cukierniach.

Wybierz najlepsze zdjęcie naszych fotoreporterów 2012 roku [GALERIA]


Możesz wiedzieć więcej!Kliknij, zarejestruj się i korzystaj już dziś!

Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!

"Gazeta Krakowska" na Twitterze i Google+

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

g
gość
Pączki się smaży, a nie piecze.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska