https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Walentynki 2020. Pomysł na walentynkową przekąskę: ryżowe serduszka z malinową konfiturą [PRZEPIS]

mad
Ryżowe serduszka na Walentynki.
Ryżowe serduszka na Walentynki. Fot. materiały prasowe
Prosty, słodki miłosny poczęstunek na Walentynki! Zobacz przepis.

Święto zakochanych to wyjątkowy dzień, który spędzamy z najbliższą osobą. Jeśli planujemy Walentynki w domu, warto pomyśleć o słodkim, miłosnym poczęstunku. Jak wszyscy wiemy – przez żołądek do serca!

Składniki:

  • 1 opakowanie ryżu białego (np. Halina)
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 100 g płatków kokosowych
  • 75 g cukru
  • 100 g mrożonych malin
  • 50 g cukru

Wykonanie:
Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.
Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.
Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Zobacz koniecznie:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska