https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc 2020. Wielkanocny żurek gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin [PRZEPIS]

Justyna Kalemba
Przepis na wielkanocny żurek gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin.

- Najlepszy żur wielkanocny to taki gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin – zachwala Justyna Kalemba z Krakowa. - Dzień wcześniej, w wielkim garnku nastawiam do gotowania szynkę i boczek. Gotuję przez ok. 1,5 godziny z odrobiną cukru. Wędliny zostawiam na noc w wodzie, w której się gotowały, wyciągam je dopiero rano. Na tej wodzie gotuję pyszny żur - opowiada.

Składniki

  • woda spod wędzonych wędlin
  • żurek lub barszcz biały
  • śmietana
  • cząber
  • sól, pieprz

Wykonanie
Wodę spod wędzonki zagotować, wlać żur lub barszcz. Zabielić śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę suszonego cząbru. Można podawać z jajkiem lub kiełbasą. Albo ze wszystkim.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

I
ItalionoM
Możma rozliczyć PIT za 2017 rok w 5 minut w programie podtanik.info. Ja w sumie rozliczyłem swój w niecałe 5 minut.
J
Justyna
Na podatnik.info są dwie opcje wpisywanie danych albo kratka w kratkę, co uważam jest najłatwiejsze albo po prostu krok po kroku po zapytaniach kreatora.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska