Przepis na wielkanocny żurek gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin.
- Najlepszy żur wielkanocny to taki gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin – zachwala Justyna Kalemba z Krakowa. - Dzień wcześniej, w wielkim garnku nastawiam do gotowania szynkę i boczek. Gotuję przez ok. 1,5 godziny z odrobiną cukru. Wędliny zostawiam na noc w wodzie, w której się gotowały, wyciągam je dopiero rano. Na tej wodzie gotuję pyszny żur - opowiada.
Składniki
woda spod wędzonych wędlin
żurek lub barszcz biały
śmietana
cząber
sól, pieprz
Wykonanie Wodę spod wędzonki zagotować, wlać żur lub barszcz. Zabielić śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę suszonego cząbru. Można podawać z jajkiem lub kiełbasą. Albo ze wszystkim.
Możma rozliczyć PIT za 2017 rok w 5 minut w programie podtanik.info. Ja w sumie rozliczyłem swój w niecałe 5 minut.
J
Justyna
Na podatnik.info są dwie opcje wpisywanie danych albo kratka w kratkę, co uważam jest najłatwiejsze albo po prostu krok po kroku po zapytaniach kreatora.