https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanocne jajka faszerowane chrzanem i imbirem [PRZEPIS]

Joanna Kądziołka
Jajka faszerowane chrzanem i imbirem

Joanna Kądziołka autorka bloga Po prostu pycha poleca jajka faszerowane chrzanem i imbirem.

Składniki

  • 10 ugotowanych jajek
  • 3 łyżki chrzanu
  • imbir do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta posiekanego rozmarynu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu ziołowego

Wykonanie
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie dobrze wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Każde jajko pokroić na połówkę, żółtka wyciągnąć i odłożyć do wyższego pojemnika. Następnie dodać do niego chrzan, majonez, posiekany drobno świeży rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu, odrobinę imbiru. Całość zblendować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, nałożyć na białka jajek.

Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!

 

Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska