Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poleca kolorowe jajka wielkanocne.
Składniki
- jajka ugotowane na twardo
- jogurt naturalny - 3- 4 łyżki
- sól, pieprz
- cebula ( drobno pokrojona)
- pesto zielone - 1 łyżka
- koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
- ogórek konserwowy
- grzybki marynowane
- wafelkowe foremki w kształcie jajek
Wykonanie
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i drobno posiekać, dodać poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielić do 4 miseczek i do każdej dodać po łyżce naszych dodatków: do jednej miseczki pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy, do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej, czwartej porcji nie dodawać nic. Wymieszać, doprawić ewentualnie i nałożyć do wafelkowych foremek. Udekorować według własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami.
Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!

Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN