Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wiosenna pasta jajeczna, w sam raz na wielkanocne śniadanie [PRZEPIS]

Agnieszka Delkowska
Paweł Epler
Wiosenna pasta jajeczna

Agnieszka Delkowska, autorka popularnego bloga Lady Kitchen, poleca pyszną pastę jajeczną. W sam raz na wielkanocne śniadanie.

Składniki

  • 400 g białego sera półtłustego
  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • dwa pęczki szczypiorku
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1/2 pęczka koperku
  • pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
  • 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
  • sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!

 

Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska