HEART BY AMARO znajdować się będzie w samym sercu Tatr, w Zakopanem i korzystać będzie z produktów i całego dobrodziejstwa tego regionu a także z wieloletniego międzynarodowego doświadczenia szefa Amaro.
Restauracja będzie miała charakter bistro. „Podamy dania, które ugotowałbym w domu dla przyjaciół, dla rodziny. Miejsce służyć będzie biesiadowaniu, celebracji, cieszeniu się naturą i wszystkim, co daje nam Zakopane. Chciałem zbudować koncept, który jest unikalny ale będzie służył każdemu” — powiedział na konferencji prasowej Modest Amaro.
Zdradził też, że w nowej restauracji przygotuje
100% ekologiczne menu dla dzieci. Dorośli zaś będą mogli skosztować biodynamicznych i organicznych win a także polskich nalewek.
Restauracja mieścić się będzie w Hotel & SPA Nosalowy Park w Zakopanem. Grupę Nosalowy reprezentował na konferencji prezes zarządu Nosalowy Dwór Sp. z o.o., Wiktor Wróbel: „Ujęła nas niesamowita pasja, talent i ambicja pana Modesta. Dzielimy również podobne wartości. Chcemy tym projektem pokazać, że Zakopane to nie tylko Krupówki i zimowa stolica Polski, ale może istnieć w oderwaniu od tego. Zakopane stać, aby stało się kulinarną destynacją, aby ludzie przyjechali tylko do tej restauracji”.
Otwarcie restauracji przewidziano na marzec 2020 roku.
WIDEO: Barometr Bartusia
Przypomnijmy. Wojciech Modest Amaro to pierwszy w Polsce restaurator, którego lokal otrzymał prestiżową Gwiazdkę Michelin czyli wyróżnienie w prestiżowym kulinarnym przewodniku. Dotychczas dania gwiazdy kuchni (ale też telewizyjnych programów) można było podziwiać tylko w lokalu położnym tuż obok Łazienek Królewskich w Warszawie.
