Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
52 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

W Tatrach na Kasprowym Wierchu wyśmienite warunki narciarskie i bajkowe widoki

W Tatrach na Kasprowym Wierchu wyśmienite warunki narciarskie i bajkowe widoki

Przed nami festiwal Millennium Docs Against Gravity w Gdyni!

Przed nami festiwal Millennium Docs Against Gravity w Gdyni!

Polecamy

Marynaty na grilla i nie tylko!

Marynaty na grilla i nie tylko!

Yukio Kasaya nie żyje. Wielki rywal Wojciech Fortuny

Yukio Kasaya nie żyje. Wielki rywal Wojciech Fortuny

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce