Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
39 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Wybuch gazu w Częstochowie w  kanalizacji burzowej

Wybuch gazu w Częstochowie w kanalizacji burzowej

SBB z Józefem Skrzekiem na czele zagra koncert plenerowy w Radomiu

SBB z Józefem Skrzekiem na czele zagra koncert plenerowy w Radomiu

Polecamy

Sandecja Nowy Sącz w trzecioligowej otchłani. Trener: grać do końca

Sandecja Nowy Sącz w trzecioligowej otchłani. Trener: grać do końca

Omplementacja kwaternionów i inne. Limanowianie w finale konkursu Motorola Cup

Omplementacja kwaternionów i inne. Limanowianie w finale konkursu Motorola Cup

Nowe przepisy na temat organizacji lekcji religii lub etyki już od 1 września

Nowe przepisy na temat organizacji lekcji religii lub etyki już od 1 września