Impreza przebiegła pod hasłem „Ziemniak wraz z marchewką tworzą parę krzepką”, a jej gwiazdami były właśnie te warzywa, nad walorami których rozpływali się wszyscy uczestnicy.
W menu dnia znalazły się: prażone, placki ziemniaczane z surówką z marchewki, ciasto marchewkowe, przekąski z marchewki, i soki owocowe.
Zanim jednak smakołyki zostały spałaszowane, organizatorzy zadbali, by wyostrzyć apetyty. Uczniowie oraz nauczyciele, najpierw ruszyli w tany, ćwicząc tradycyjnego belgijskiego i zorbę, a potem zaprezentowali pokaz mody zawodowej na wesoło.
Wydarzenie przygotowały nauczycielki języka angielskiego: Małgorzata Szaniawska-Sapela i Małgorzata Klekot. Kolei menu: Łucja Kubarska, Klementyna Habczyk, Elżbieta Płotkowiak z uczniami.
FLESZ - Owoce prosto z krzaka groźne dla zdrowia!
