https://gazetakrakowska.pl
reklama
18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zobacz jak Gessler robiła kuchenną rewolucję na Podhalu [ZDJĘCIA]

Tomasz Mateusiak
archiwum Polskapresse
Na Podhalu znów odbyła się kuchenna rewolucja. Tym razem znana restauratorka Magda Gessler gościła w Kościelisku, gdzie pomagała właścicielom karczmy Polany w powrocie do grona najlepszych góralskich restauracji. Jak jej poszło, telewidzowie będą mogli zobaczyć w czwartek wieczorem na antenie TVN.

Czytaj także: Zakopane: radni oddadzą swoje diety?

"Kuchenne rewolucje" zawitały do Kościeliska około miesiąca temu. Rodzina Styrczulów, właściciele restauracji Polany, poprosili Magdę Gessler o pomoc, bo zauważyli, że ostatnio odwiedza ich coraz mniej klientów. - Nie chodziło nawet o to, że nie zarabialiśmy - mówi Wojciech Styrczula. - Zawsze ktoś tam przyszedł i coś zamówił, ale nie było to nic wielkiego. Dlatego odbyłem ze swoimi dziećmi rozmowę i razem zdecydowaliśmy się na zmiany. Pomogła nam w nich właśnie Magda Gessler.

Styrczula dodaje, że jego entuzjazm szybko opadł. Gessler skrytykowała bowiem większość dań, które górale serwowali jej podczas powitalnej kolacji.
- Pani Magdzie smakowała tylko golonka - mówi Szymon Styrczula, syn Wojciecha. - Musieliśmy więc poważnie zmodyfikować nasze menu. Ostatecznie jestem bardzo zadowolony z tego, co teraz znajduje się w karcie - dodaje młodszy z restauratorów, który uważa, że Magda Gessler jest wyśmienita kucharką.
- Ona ma smak i wyczucie. Jest też estetką. Sama wymyśliła zmiany w wystroju naszej karczmy - komplementuje gwiazdę telewizji pan Szymon, który dzięki Magdzie Gessler został menedżerem rodzinnego biznesu.

- Będziemy teraz podawać same pyszności - przekonuje Wojciech Styrczula. W menu króluje baranina w mięcie, zupa borowikowa z wódką oraz francuska tarta z bryndzą i bundzem w środku.
- Wszystko wyborne - zachwala pan Szymon. - Skąd to wiem? Oczywiście od pani Magdy. Była już u nas z rewizytą i oceniła kuchnię po zmianach na piątkę z plusem. A to jest dla nas bardzo ważne.

Magda Gessler znów z Zakopanem. Restauracja Zośka nie dała rady

Miss Polonia z dawnych lat. Zobacz galerię najpiękniejszych kandydatek!

"Super pies, super kot"! Zobacz zwierzaki zgłoszone w plebiscycie i oddaj głos!

Mieszkania Kraków. Sprawdź nowy serwis

Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!

Komentarze 12

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

D
Dorota
Polecam serdecznie restaurację.Przemiła obsługa,jedzenie przepyszne.Rewelacyjna atmosfera i muzyka góralska na żywo. Właścicielka przesympatyczna i obsługa,a zwłaszcza p. Magda;-)
wrócimy tam i polecamy.
m
margareta
Właśnie wróciłam z Kościeliska:) odwiedziłam też knajpę Polany:) Przytulnie tam, fajnie, miło. Ale jedzenie mnie z nóg nie zwaliło:( i troszkę drogo mi się wydało. Nie mniej jednak, wrócę na pewno do Kościeliska raz jeszcze i odwiedzę karczmę Polany-z sentymentu do miejsca. Jeśli chodzi o wygląd Magdy G. - żyjemy w wolnym kraju i każdemu podoba się coś innego-masz pilota w zasięgu ręki-przełącz kanał.
g
gatsby
A Ten program jest na licencji, ma taką konwencje nie inna, a prowadzaca musi byc niemiła(na początku). dziwi mnie tylko dlaczego ją wybrali ??
A
Athene
ale Gessler , na prawde NIE CIERPIE ...i prosze mi tutaj nie mówić o zawiści ,bo nie ma o co i po co .Można kogoś nie trawić i tyle mnie ten tłusty obleśny babsztyl po prostu odraża i tyle . Ubrać sie toto nie może normalnie tylko w worki , bo tłusta jak hipopotam ...jak ją widze to już znika wszystko tylko na hafty mnie zbiera i tyle ...a że w Tv często widać tego prosiaka ...staram sie jak moge przełaczać kanały , mam ekstra gdzieś taką "niby gwiazde jak ona ", zarozumiała tłusta krowa .
A
Anteni
W jakich czasach Ty żyjesz...? ? ? Tatuaże są na porządku dziennym i nie wiem co mają do estetyki w kuchni ?!
G
Get
Powodzenia, i myśl czasem co sobą prezentujesz.
T
Tg
mniej będziesz produkował. Amen.
k
kolo
Niewielbiciel - Gessler to nie kucharka !!! Ona zajmuje się smakiem i oprawą - nie gotuje !!
Zanim coś napiszesz - pomyśl
Z
Zakopiańczyk
Życzę powodzenia, ale mam też nadzieję, że po kilku miesiącach od rewolucji, nie zaczniecie znowu traktować turystów jak bydło w korycie. Nie bierzcie przykładu z tych paskudnych restauracji na Krupówkach. Z racji, że mam blisko, na pewno Was odwiedzę :)))

Pozdrawiam
n
niki
Widac ze bardzo fajna Rodzina zycze im jak najlepiej i na pewno tam zajze!Panie Wojciechu niech pan bedzie dumny z dzieci i z siebie tez!Super RODZINKA!!!!!!
k
kacper z londynu,
karczma pieknie zrobiona,ladnie wyglada.ALE TE STOLY Z CERATKA I KRZESLA NAPEWNO NIE PASUJA,KTOS NIE MIAL STYLU.to sa stoly i krzesla rodem z baru mlecznego lat90tych,klienci sa teraz inni jak 20 lat temu.bo sama karczma jest przepieknie zrobiona,nie psujcie jej wygladu tymi krzeslami niegustownymi no i stolami z ciucholandu ceratka gratis.powodzenia wam zycze.
N
Niewielbiciel
Odchudzam się i jak popatrzę na tą najgenialniejszą kucharkę, to mi natychmiast na parę godzin odchodzi apetyt. A więc pomaga i niech górale nie narzekają. Podobno wyjechała na urlop i bedzie trochę spokoju. Ja rozumiem zupełnie dobrze jak ktoś nie znosi mojej osoby i jak wiem to schodzę z drogi. Nie wiem ale wydaje mi się, że bardziej już trawię wygląd Rokitowej, Szczypińskiej, Dowbor czy Górniak. Ale zawsze mam na wyciagnicie ręki pilot TV.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska