Chłodnik z selera naciowego i brokuła Janiny Czai z Krakowa. Zobaczcie przepis.
Składniki
- 500 g selera naciowego
- 300 g brokułów
- 2 jabłka
- 2 litry wywaru warzywnego
- sól, pieprz do smaku
- listki mięty do dekoracji, kilka plasterków ogórka
Wykonanie
Seler naciowy i brokuły oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę w piórka, a jabłko w kostkę. Wszystkie składniki podsmażyć na patelni, następnie zalać wywarem i gotować do miękkości.
Wlać śmietanę i zblendować całość, doprawiając według uznania solą i pieprzem.
Podawać na zimno w towarzystwie listków mięty i plasterków ogórka.
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
WIDEO: Co Ty wiesz o Krakowie - odcinek 22
Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto
Instahistorie z VIKI GABOR
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?