Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bez przerwy na sałatkę! Dzień pizzy po tłustym czwartku. Najsmaczniejsza włoska pizza już w piecu [WIDEO]

Julia Cialpuk
Prawdziwą pizzę w Nowym Sączu można zamówić w kilku restauracjach. Gościmy w jednej z grona najlepszych – Gondoli. W piecu jest NOWOŚĆ.

– Kucharz jest Wochem – opowiada właściciel Restauracji Gondola Artur Rosiński. – Pizza, którą dziś wykonał, była zrobiona na białym sosie z bekonem gryzowanym, świeżym pomidorem i świeżą bazylią. Jest lekka, na cienkim cieście. Wkrótce trafi do naszego meni jako nowość.

Pizza była wypiekana w tradycyjnym piecu opalanym drewnem w temperaturze 360 stopni. Czas wypieku – od 4 do 6 minut.

Autor: Julia Cialpuk

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska