Grillowaną kukurydzę poleca Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji kulinarnego show Master Chef, autorka bloga Ostra na słodko.
Składniki
- 3 kolby kukurydzy
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka soli morskiej
- chili świeże
- pieprz
Wykonanie
Kukurydzę natrzeć dużą ilością masła roztartego z solą, pieprzem i posiekaną chili.
Ułożyć na grillu i obracając co jakiś czas i grillować do miękkości.
Zobacz też:Marynaty do mięs według przepisu Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?