https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Czas na grilla. Grillowana kukurydza według przepisu Sylwii Ładygi

mad
Sylwia Ładyga
Kukurydza grillowana na ostro

Grillowaną kukurydzę poleca Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji kulinarnego show Master Chef, autorka bloga Ostra na słodko.

Składniki

  • 3 kolby kukurydzy
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka soli morskiej
  • chili świeże
  • pieprz

Wykonanie
Kukurydzę natrzeć dużą ilością masła roztartego z solą, pieprzem i posiekaną chili.
Ułożyć na grillu i obracając co jakiś czas i grillować do miękkości.

Zobacz też:Marynaty do mięs według przepisu Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska