Przepisem na grillowane ziemniaki z boczkiem podzieliła się nasza Czytelniczka Maria Szymczak z Brzeska.
Składniki
- 20 dag ziemniaków
- po pęczku natki pietruszki, bazylii,
- tymianku i szczypiorku
- cebula
- 50 dag twarogu
- 2 łyżki oliwy
- woda mineralna
- sól, biały pieprz
- 2 pęczki majeranku
- 20 dag boczku w plastrach
Wykonanie
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Posiekać natkę pietruszki, tymianek, bazylię i szczypiorek. Cebulę pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwą. Dodać zieleninę oraz cebulę. Przyprawić. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z liśćmi majeranku. Grillować 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową. Podawać z twarożkiem lub ulubionym sosem.
Zobacz koniecznie!

Wideo