https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Racuchy budyniowe z bananami. Proste i pyszne [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Racuchy budyniowe z bananami - palce lizać! Zobaczcie przepis!
Racuchy budyniowe z bananami - palce lizać! Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Racuchy to niewątpliwie przekąska, której nikt się nie oprze! Zobaczcie przepis na pyszne racuszki budyniowe bez drożdży!

Racuchy budyniowe z bananami to pomysł na pyszną przekąskę. Przepisem podzieliła się nasza Czytelnika Sylwia Ładyga autorka bloga „Ostra na słodko”.

Składniki

  • budyń waniliowy – 40 g
  • jajko – 1 szt
  • mąka pszenna – 1,5 szklanki
  • mleko – 1 szklanka
  • olej – 2 łyżki
  • cukier – 3 łyżki
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • banan – 2 sztuki
  • olej do smażenia

Wykonanie
Wszystkie składniki oprócz bananów dokładnie ze sobą miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę banany, mieszamy.
Smażymy niewielkie racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące udekorowane bananem i cukrem pudrem.
Pycha!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska