https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Grillowana karkówka według przepisu Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej [PRZEPIS]

mad
Grillowana karkówka. Zobacz przepis Koła Gospodyń Wiejskich.

Karkówka z przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Woli Zabierzowskiej smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki ostrej przyprawy do grilla
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki magii (w płynie)
  • 1/4 szklanki wody

Wykonanie
Wymieszać wodę, olej, magii i przyprawy.
Karkówkę pokroić na plastry, następnie rozbić z obu stron. Natrzeć przygotowanymi przyprawami. Zostawić, aby się macerowało około 3 godzin, oczywiście nie zaszkodzi dłużej. Tak przygotowane mięso smażyć na grillu. Podczas smażenie można polać odrobiną czerwonego wina lub piwa. Podawać z sosem czosnkowym lub musztardą, doskonale smakuje z sałatką z pomidorów i sałaty lodowej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska