https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Masło dla alergika z kaszy jaglanej i mleka roślinnego [PRZEPIS]

Dorota Sokół
Dorota Sokół
Masło dla alergika z kaszy jaglanej i mleka roślinnego

Dorota Sokół z Krakowa jest dietetyczną i autorką bloga Dylematy mamy i taty.

Składniki

  • 1/6 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/4 szklanki mleka roślinnego (sojowe, ryżowe lub inne)
  • 2 płaskie łyżki oleju kokosowego
  • szczypta kurkumy

Wykonanie
Kaszę dokładnie przepłukać gorącą wodą, następnie zimną. Gotować pod przykryciem w 1/2 szklanki wody, do czasu aż wchłonie całą wodę. Gdy kasza ostygnie włożyć wszystkie składniki do wysokiego naczynia i zblendować na gładka masę. Masełko gotowe.

Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]

Masz ochotę na sałatkę? Sprawdź najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska