7 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Autor: Katarzyna Skuta...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c5/0a/5a65c8eb297fb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Skuta
Masz ochotę na lekką przekąskę? Oto TOP 10 sałatek!
Autor: Katarzyna Skuta
Przepis na sałatkę z ogórków
Składniki:
4 kg ogórków
0,5 kg cebuli
0,5 kg marchwi
2 szklanki oleju
2 szklanki octu
2 szklanki cukru
4 łyżki soli
Wykonanie:
Ogórki umyć i pokroić w plastry, cebulę i marchew oczyścić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć. Olej, ocet, cukier i sól zagotować. Przygotowane warzywa zalać zalewą i odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie sałatkę zagotować. Gorącą przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odwrócić i zostawić do wystygnięcia.