1 z 9
Przewijaj galerię w dół
![Najsłynniejszy preppers w kraju radzi, co trzeba mieć w domu w czasach kryzysu [LISTA]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/96/2f/5e6cd30265f9a_o_large.jpg)
fot. Marcin Banasik
2 z 9

Sól najlepiej gruboziarnista.
Sól konserwuje żywność.
3 z 9

Miód oraz inne produkty prosto z ula wykazują działanie przeciwdrobnoustrojowe (przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwpasożytnicze), odkażające, przeciwwolnorodnikowe, odżywiające, regenerujące, wzmacniające, przeciwnowotworowe i przeciwmutagenne.
4 z 9

Smalec jest stabilny termicznie. Nie ulega przemianom chemicznym podczas obróbki termicznej. Nie utlenia się jak tłuszcze roślinne tworząc wolne rodniki i substancje rakotwórcze. Smalec nie jełczeje, ze względu na pojedyncze wiązania miedzy cząsteczkami węgla. Podwójne wiązania są niestabilne i łatwo ulegają utlenianiu.