Daria Ładocha wpadła na świetny pomysł – odchudziła znane wszystkim dania tak, by powróciły na nasze stoły we współczesnej odsłonie! Autorka w wyjątkowy sposób łączy smaki swojego dzieciństwa z nowoczesnymi produktami. Pyszne polskie dania stały się proste, lekkie i jeszcze smaczniejsze.
„Nowoczesna kuchnia polska“ to tradycyjne polskie dania w zupełnie nowej odsłonie. „Odchudzone“ przepisy są proste, lekkie i pełne smaku. Spróbuj bigosu z grzybami shiitake, schabowych z boczniaków, tatara z dorsza z limonką i chilli czy buraczków zasmażanych z porzeczkami.
W książce znajdziesz między innymi przepisy na:
- krupnik z pęczakiem, suszonymi grzybami i rozmarynem
- bigos z grzybami shiitake
- pasta jajeczna z awokado, ogórkiem małosolnym i kolendrą
- mizeria w śmietanie z orzechów nerkowca z sezamem
- budyń z tapioki z malinami
Nowoczesna kuchnia polska. Daria Ładocha. Wydawnictwo Pascal
Źródło: 20m2 Łukasza
Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]
