https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Ogórki faszerowane twarogiem, koperkiem i czosnkiem [PRZEPIS]

Agnieszka Chechelska
Przepis na ogórki faszerowane twarogiem, koperkiem i czosnkiem.

Proste i szybkie w wykonaniu. Agnieszka Chechelska poleca faszerowane ogórki.

Składniki

  • ogórki
  • twaróg
  • koperek
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • pomidorki
  • jogurt

Wykonanie
Ogórki pokroić w grube plastry. Częściowo wydrążyć z nich miąższ. Do twarogu dodać jogurt, koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Tak powstałą pastą wypełnić wydrążone ogórki i udekorować pomidorkami koktajlowymi.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska