Pączki Magdy Gessler - przepis. Jak zrobić pączki według przepisu Magdy Gessler? [WIDEO]

Redakcja
Przepis na pączki Magdy Gessler
Przepis na pączki Magdy Gessler Przemysław Świderski
Tłusty Czwartek 2020 zbliża się wielkimi krokami. Jeśli szukacie prostego i sprawdzonego przepisu na pyszne pączki, dobrze trafiliście. Szukacie przepisu na pączki Magdy Gessler? Poniżej znajdziecie sprawdzony przepis na PĄCZKI MAGDY GESSLER.

Przepis na paczki Magdy Gessler: prosto i pysznie

Jeśli szukacie prostego i sprawdzonego przepisu na pyszne pączki, dobrze trafiliście. Poniżej znajdziecie prosty przepis na pączki Magdy Gessler. Ich wykonanie jest nie tylko naprawdę łatwe, ale i efekt końcowy jest po prostu...pyszny.

Przepis na pączki Magdy Gessler [SKŁADNIKI]

  • 2 kg mąki szymanowskiej
  • 300 g cukru
  • 30 jajek
  • 500 g masła
  • 500 ml mleka
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • pół łyżeczki soli
  • 100 g drożdży
  • 2,5 kg smalcu
  • konfitura
  • domowy lukier

Przepis na pączki Magdy Gessler - JAK ZROBIĆ

Do naczynia wlewamy 500 ml mleka, dodajemy 100 g cukru i drożdże. Podgrzewamy do momentu, aż drożdże i cukier się rozpuszczą. Następnie pozostawiamy na 30 minut aby wyrosło.

Wyjmujemy żółtka z 20 jajek. Żółtka, 10 całych jajek i 200 g cukru, cukier waniliowy i sól podgrzewamy i mieszamy trzepaczką do temperatury 30-35 stopni. Później mieszamy z masą jajeczną. Wsypujemy mąkę około 1,2 kg mąki. Wyrabiamy ciasto rękami. Wyrobione już odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Przygotowane ciasto dzielimy na mniejsze porcje. Robimy z nich ruloniki. Później kroimy na małe kawałki. Nadajemy im kuliste kształty. Układamy zlepieniem do dołu i nakrywamy ściereczką na 40 minut.

Rozgrzewamy w rondlu smalec do 180 stopni. Smażymy pączki porcjami i obracamy je. Na koniec odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Polewamy lukrem.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 3

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

zaczyn z drożdży robimy bez mąki??????

M
Magda (chociaż nie Gesler)

Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i mieszamy z masą jajeczną??? o co chodzi??? Nie wiadomo też, po co konfitura, skoro nic z nią nie robimy. tzn. można się domyślić, ale w takim razie po co cały ten przepis? Jeżeli nie zmieścił się w całości, to może lepiej umieścić link czy inny odsyłacz??? Kolejny redakcyjny bubel:(

O
Ola

A masło chowamy do lodówki bo Magda Gessler stwierdziła,że pączki z masłem mają zbyt dużo kalorii.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3