Pancakes z ricottą i cytryną, czyli puszyste amerykańskie naleśniki nieco inaczej [PRZEPIS]
Składniki
- 250 g ricotty
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3 duże jajka
- 2 płaskie łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie
Do miski wyłożyć ricottę, dodać mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i sok z cytryny, zmiksować na jednolitą masę. Smażyć na nieprzywierającej patelni bez dodatku tłuszczu. Podawać ze świeżymi owocami.
Przepis Doroty Wójcickiej, autorki bloga „Daktyle w czekoladzie”
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?