Czytaj także: Zakopane nie zorganizuje mistrzostw świata w narciarstwie?
Co to oznacza? Jagnięcina ma szansę zostać kolejnym z Podhala, chronionym unijnym prawem, produktem regionalnym ściśle związanym z naszym terenem. Od dzisiaj przez najbliższe pół rok będzie można składać ewentualne odwołania i sprzeciwy do rejestracji produktu.
Warto dodać, że mogą je składać tylko inne państwa członkowskie UE. Tym samym jeżeli nie wpłynie żaden sprzeciw, nazwa zostanie zarejestrowana, jako chroniona. Będzie to już czwarty produkt z Podhala.
Unijny certyfikat chronionej nazwy pochodzenia ma już bryndza, redykołka i oscypek.
Wybieramy najlepszego piłkarza i trenera Małopolski! Weź udział w plebiscycie!
Konkurs dla matek i córek. Spróbuj swoich sił i zgarnij nagrody!
Która stacja narciarska w Małopolsce jest najlepsza? Zdecyduj i oddaj głos!
Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!