https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad: łosoś z awokado i ryżem 4 kolory [PRZEPIS]

mad
Łosoś z awokado i ryżem 4 kolory to pomysł na zdrowy i szybki obiad.
Łosoś z awokado i ryżem 4 kolory to pomysł na zdrowy i szybki obiad.
Łosoś to pyszna i zdrowa ryba. Zobaczcie pomysł na obiad z łososiem.

Pomysł na szybki obiad. Łosoś to pyszna i zdrowa ryba. Z dodatkiem ryżu będzie doskonałym pomysłem na obiad.

Składniki:

  • filet z łososia bez skóry
  • 1 torebka ryżu 4 kolory (np. Britta)
  • 1/2 awokado
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 10 sztuka różnokolorowych pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • kiełki słonecznika
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, cukier

Wykonanie:
Łososia równomiernie oprószyć z każdej strony cukrem i solą i odłożyć na talerzyk na 15 minut. Po tym czasie opłukać pod wodą i osuszyć na ręczniki kuchennym.
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć łososia na średnim ogniu przez około 2-4 minut z każdej strony (w zależności od grubości).
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, pomidorki pokroić na mniejsze części, awokado pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć szybko cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze 1 minutę. Dodać pomidorki, awokado i ryż. Całość smażyć 2 minuty i ściągnąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i podawać z łososiem oraz świeżymi kiełkami słonecznika.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

Uwielbiam łososia norweskiego, szczególne MOwi, ma cudowny smak i jest zdrowy

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska