Przepis na szybki obiad: placki z kurczakiem, pieczarkami i kapustą.

Przepisem na placki podzieliła się z nami Katarzyna Jaworek, autorka bloga Tradycyjna kuchnia Kasi. - Do zrobienia w kilka chwil. Warto je przygotować na szybki obiad – mówi.

Składniki

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 150g kapusty kiszonej
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 jajka
  • rozmaryn suszony
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia


Wykonanie

Filet z piersi kurczaka pokroić w małą kostkę. Z kapusty kiszonej odcisnąć sok. Kapustę drobno pokroić. Cebulę oraz pieczarki obrać i pokroić w małą kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Kurczaka, kapustę, pieczarki, cebulę oraz natkę pietruszki przełożyć do miski. Dodać jajka oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z masy uformować owalne, lekko spłaszczone placuszki.
Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i surówką.


Zobacz też:
Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia. TOP 12 dań małopolskich gospodyń

Zobacz też: Przekąski na karnawał, które zaskoczą twoich gości

Zobacz też: 5 rzeczy, których nie wiesz o winie

Zobacz też: Skąd wziął się „gorący pies”? Poznajcie historię hot-dogów!

Zobacz też:
TOP 10 przepisów na pyszne sałatki

Zobacz też:
Karnawałowe przekąski: ptysie z nadzieniem z awokado i serka

Zobacz też: TOP 10 przekąsek na imprezę naszych Czytelników

Zobacz też: TOP 10 przekąsek naszych Czytelników do piwa

Zobacz też: Śledź po japońsku według Koła Gospodyń Wiejskich

Zobacz też: Roladki z wędzonego łososia z serkiem ricotta

Zobacz też: Przepisy na pasty kanapkowe

Źródło: Dzień Dobry TVN