Przepisy z kurczakiem w roli głównej. Kliknij w galerię i zobacz, co proponują nasi Czytelnicy.
- Kurczak z brokułami
- Kurczak miodowo-cytrynowy z tymiankiem
- Owocowy kurczak kukurydziany na fantastyczny obiad
- Piersi z kurczaka w cieście majonezowym
- Czerwone curry z kurczakiem
- Filet drobiowy grillowany orientalnie
- Bezglutenowy kurczak z batatami, soczewicą i szpinakiem
- Ostry gulasz z kurczaka
- Sałatka cesarska z aromatyczną piersią z kurczaka i kawałkami sera
- Prosta sałatka z kurczakiem i ananasem
Dlaczego warto przygotowywać potrawy z kurczaka? To tanie i dobre mięso. Kurczak to najpopularniejszy rodzaj drobiu na świecie. Ze względu na względną łatwość i niski koszt hodowli kurczaków, mięso z kurczaka stało się powszechne w wielu kuchniach. Nic dziwnego - jest smaczne, niskokaloryczne oraz zdrowe. Dostarcza też organizmowi duże ilości białka, witamin z grupy B oraz minerałów: cynku, selenu, magnezu, żelaza, fosforu i potasu.

Wideo