Powiat suski. Wielka kulinarna uczta na konkursie o "Złotą Warzechę"

red.
Sobota 16 listopada 2019 r. na długo pozostanie w pamięci smakoszy regionalnej kuchni podbabiogórskiej oraz amatorów zacnych trunków.

WIDEO: Krótki wywiad

W ten dzień salę w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Lachowicach wypełniło 13 bogato zastawionych stołów, przygotowanych przez zespoły (koła gospodyń z terenu powiatu suskiego oraz reprezentacja Zespołu Szkół im. W.Witosa w Suchej Beskidzkiej) startujące w XIX Powiatowym Konkursie Potraw Regionalnych „O Złotą Warzechę”, którego motywem przewodnim były w Ostateczny werdykt brzmiał następująco:

W kategorii – potrawy typowo regionalne:
I miejsce – KGW Lachowice za królika w kapuście,
II miejsce – Stowarzyszenie KGW „Siedlisko - Stryszawa Górna”, za rosół z królika z ziemniakami,
III miejsce – KGW Stryszawa Dolna, za udziec z królika w sosie borowikowym.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie