https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski: roladki z wędzonego łososia z serkiem ricotta [PRZEPIS]

mad
Roladki z wędzonego łososia z serkiem ricotta.
Roladki z wędzonego łososia z serkiem ricotta. 123 rf
Przepis na roladki z wędzonego łososia.

- Roladki z łososia to rewelacyjna przekąska, którą można wcześniej przygotować i godzinkę przed podaniem wyjąć gotową z lodówki – mówi nasza Czytelniczka Janina Czaja.

Składniki

  • kilka plastrów łososia 
  • 6 jajek na twardo 
  • 1 serek ricotta 
  • koperek, szczypiorek, pieprz


Wykonanie 

Plastry łososia (pokrojone cienko jak na carpaccio) rozłożyć na folii tak, żeby na siebie nachodziły . 
Jajka drobno posiekać, dodać serek ricotta i posiekany koperek  ze szczypiorkiem (w ilości wedle uznania), doprawić pieprzem. 
Gotową masę wyłożyć na łososia i delikatnie zwijać w rulon (dzięki folii łosoś powinien gładko odchodzić od powierzchni) 
W postaci rulonika włożyć do lodówki lub zamrażalki i schłodzić.
Przed podaniem pokroić w plastry grubości 1,5 cm.  

Zobacz też:Roladki z wędzonego łososia nadziewane serkiem mascarpone

Zobacz też:Rolada szpinakowa z łososiem Koła Gospodyń Wiejskich

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

~Magda
Fajny przepis z łososiem norweskim. Zrobię!
Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska