Chcecie zaskoczyć swoich gości? Przygotujcie dla nich korzenne wino z syropem różanym. Będą zachwyceni - zapewnia Katarzyna Skuta z Krakowa.
Składniki
- wino różowe półsłodkie
- syrop różany (po ok. 20 ml na porcję)
- plastry pomarańczy
- goździki cynamon
- plasterek imbiru (opcjonalnie)
Wykonanie
Wino wlać do garnka, dodać plastry pomarańczy, goździki, cynamon oraz imbir (jeśli używamy). Ogrzewać bardzo powoli na małym ogniu. Do kieliszka wlać syrop różany, porcję wina, wymieszać. Dodać plaster pomarańczy z garnka. Podawać na ciepło.
Zobacz też:
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
Zobacz koniecznie:
Zobacz też:
Znudziło Ci się mięso? Zobacz:
Zobacz też:
Zobacz koniecznie:
Nie masz pomysłu na obiad? Zobacz:
Zobacz koniecznie:
Zainspiruj się!
Zobacz koniecznie:
Zobacz też:

Wideo