https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy z cukinią. Leczo warzywne z cukinią, papryką i czerwoną soczewicą [PRZEPIS]

mad
Warzywne leczo z cukinią i soczewicą.
Warzywne leczo z cukinią i soczewicą. Fot. Andżelika Knop
Przepis na warzywne leczo z cukinią.

Z cukinii można zrobić pyszne, warzywne leczo. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Andżeliki Knop, autorki bloga W zielonej kuchni.

Składniki

  • duża cukinia 
  • 3 spore pomidory 
  • papryka 
  • 2 cebule 
  • 5 dużych pieczarek 
  • 250 ml pasaty pomidorowej 
  • zioła włoskie 
  • szczypta soli 
  • szczypta pieprzu 
  • oliwa z oliwek 


Wykonanie

Warzywa umyj. Obraną cukinię, pieczarki i cebulę pokrój w półplasterki, a pomidory i paprykę w dużą kostkę, Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej niewielką ilość oliwy. Następnie przez chwilę podsmaż cebulę, Gdy ta się już zeszkli, dodaj pozostałe warzywa, podlej niewielką ilością wody, dodaj czerwoną soczewicę i duś pod przykryciem ok. 15 minut. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj pasatę pomidorową, sól, pieprz oraz warzywa włoskie. Duś jeszcze na wolnym ogniu ok. 5 minut. Podawaj ciepłe.

Lubisz leczo? Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Zobacz koniecznie:

Zainspiruj się!

Zobacz koniecznie:

Zobacz propozycje na dania z cukinią naszych Czytelników:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

Zobacz koniecznie:

FLESZ - Owoce prosto z krzaka groźne dla zdrowia!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska