https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i ananasem [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Ewa Lenczyk-Chmielarska
Przepis na sałatkę z ryżem, tuńczykiem i ananasem.

Ewa Lenczyk-Chmielarska, autorka bloga Babeczka Piecze, lubi zaszyć się w kuchni, by gotować i odkrywać nowe smaki. Dlatego na blogu znajdziecie różnorodne przepisy od kuchni europiejskiej po dania dalekiego wschodu.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki ananasa w lekkim syropie (lub 1 mała puszka)
  • 1/2 puszki kukurydzy (lub 1 mała puszka)
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Ryż ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. W dużej misce wymieszać ugotowany i przestudzony ryż, odsączoną kukurydzę, tuńczyka i pokrojonego na kawałki ananasa. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska