Ewa Lenczyk-Chmielarska, autorka bloga Babeczka Piecze, lubi zaszyć się w kuchni, by gotować i odkrywać nowe smaki. Dlatego na blogu znajdziecie różnorodne przepisy od kuchni europiejskiej po dania dalekiego wschodu.
Składniki
- 1 woreczek ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 puszki ananasa w lekkim syropie (lub 1 mała puszka)
- 1/2 puszki kukurydzy (lub 1 mała puszka)
- 2 łyżki majonezu light
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Ryż ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. W dużej misce wymieszać ugotowany i przestudzony ryż, odsączoną kukurydzę, tuńczyka i pokrojonego na kawałki ananasa. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Zobacz koniecznie!

Wideo