Sałatka z ryżem, tuńczykiem i ananasem [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Ewa Lenczyk-Chmielarska
Udostępnij:
Przepis na sałatkę z ryżem, tuńczykiem i ananasem.

Ewa Lenczyk-Chmielarska, autorka bloga Babeczka Piecze, lubi zaszyć się w kuchni, by gotować i odkrywać nowe smaki. Dlatego na blogu znajdziecie różnorodne przepisy od kuchni europiejskiej po dania dalekiego wschodu.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki ananasa w lekkim syropie (lub 1 mała puszka)
  • 1/2 puszki kukurydzy (lub 1 mała puszka)
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Ryż ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. W dużej misce wymieszać ugotowany i przestudzony ryż, odsączoną kukurydzę, tuńczyka i pokrojonego na kawałki ananasa. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Sytuacja cenowa w branży mięsnej w Polsce

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie