Sałatka w stylu francuskim to doskonała propozycja na szybką i zdrową przekąskę. Zobaczcie przepis!
Składniki na sałatkę:
- 1 woreczek mieszanki sałat z rukolą (np. BIO Toscana mix Eisberg)
- garść suszonej żurawiny
- 150 g sera koziego miękkiego
- 2 gruszki
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- pieczywo
- Składniki na dressing:
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mieszankę sałat np. BIO Toscana mix Eisberg ułóż w miseczce. Ser i gruszki pokrój w kostkę. Posiekaj orzechy. Wszystkie składniki wymieszaj z żurawiną i posyp nimi sałatę. Całość polej przygotowanym dressingiem. Serwuj z pieczywem.
Zobacz koniecznie!

Wideo