https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatki. Sałatka w stylu francuskim z rukolą, kozim serem, gruszkami i orzechami włoskimi [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Lekka sałatka z rukolą i gruszką. Zobaczcie przepis!
Lekka sałatka z rukolą i gruszką. Zobaczcie przepis! Fot. Orchidea Creative Group
Podstawę tej lekkiej sałatki stanowi mieszanka sałat z rukolą, dodatki to: ser kozi, gruszka i orzechy włoskie – wprost idealny mariaż smaków!

Sałatka w stylu francuskim to doskonała propozycja na szybką i zdrową przekąskę. Zobaczcie przepis!

Składniki na sałatkę:

  • 1 woreczek mieszanki sałat z rukolą (np. BIO Toscana mix Eisberg)
  • garść suszonej żurawiny
  • 150 g sera koziego miękkiego
  • 2 gruszki
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich
  • pieczywo
  • Składniki na dressing:
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • sok z połówki cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Mieszankę sałat np. BIO Toscana mix Eisberg ułóż w miseczce. Ser i gruszki pokrój w kostkę. Posiekaj orzechy. Wszystkie składniki wymieszaj z żurawiną i posyp nimi sałatę. Całość polej przygotowanym dressingiem. Serwuj z pieczywem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska