Lekka mieszanka sałat w połączeniu z kurczakiem i sezonowymi owocami stworzy niebanalną kompozycję. Wybierz bogate w witaminy: jeżyny i maliny, dodaj winogrona, orzechy oraz chrupiący boczek – kulinarny efekt "wow" więcej niż pewny!
Składniki:
- 3 garście mieszanki sałat (np. Salsa Mix marki Eisberg)
- mały filet z kurczaka zamarynowany w oliwie i ulubionych ziołach
- 100 g malin
- 100 g jeżyn
- 100 g zielonych bezpestkowych winogron
- garść ziaren granatu
- 2 plasterki grillowanego boczku
Wykonanie:
Mieszankę sałat ułożyć na talerzu. Zamarynowanego w ziołach i oliwie kurczaka usmażyć na rozgrzanej patelni grillowej do zrumienienia. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sałatki wraz z pokrojonym w plasterki boczkiem. Całość posypać malinami, jeżynami, ziarnami granatu i przekrojonymi na pół winogronami.
Rada: Sałatka będzie się idealnie komponować z aromatycznym sosem malinowym.

Wideo