- Małopolska ma się czym pochwalić i taka uczta w te wakacje odwiedziła mieszkańców Krakowa, Miechowa, Nowego Targu, Starego Sącza oraz Tarnowa – wymienia Jacek Krupa, marszałek małopolski. Skawina była ostatnim „przystankiem” Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Licznie uczestniczący w festiwalu skawinianie chwalili wczorajszą imprezę. - Świetna inicjatywa i dobrze, że festiwal zorganizowano w Skawinie – mówi Tomasz Mrowiec. To drugi festiwal w tym mieście. Pierwszy był rok temu.
- Nawet nie przypuszczaliśmy, że w Małopolsce jest tyle różnorodnych specjałów, a nowoczesność kulinarna przeplata się z tradycją – mówią Aldona i Krzysztof Milkowie.
Mistrz kuchni przygotował wczoraj specjalne danie „Małopolską zawieruchę”. – To mieszanka wielu produktów regionalnych z naszego województwa. Są w niej między innymi warzywa, mięso i jaja sadzone kur zielononóżek – mówi Gabriela Prokocka, dyrektorka Departamentu Marki Małopolska w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Małopolskiego w Krakowie.
KONIECZNIE SPRAWDŹ:
WIDEO: Co Ty wiesz o Krakowie
Autor: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto