https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Śledziówka 2019. Proste i pyszne śledzie w śmietanie według szefa kuchni [PRZEPIS]

mad
Śledzie w śmietanie to prosta i pyszna przekąska.
Śledzie w śmietanie to prosta i pyszna przekąska. materiały prasowe
Przepis na łatwe i smaczne śledzie w śmietanie.

Śledziówka 2019 tuż-tuż, bo już 5 marca. Zobaczcie przepis Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy na pyszne śledzie w śmietanie.

Składniki

  • 6 filetów śledziowych
  • 200 g śmietany 18% od OSM Piątnica
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki.
Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku.
Do gotowego sosu śmietanowo-koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.

Zobacz też:
TOP 10 przepisów na świąteczne śledzie naszych Czytelników

Zobacz też:
TOP 12 przepisów na naleśniki naszych Czytelników. Na słono i na słodko

Zobacz też:
TOP 10 przepisów na pyszny gulasz naszych Czytelników

Zobacz też:
TOP 10 przepisów na pyszną tartę

Zobacz też:
TOP 7 przepisów na placki ziemniaczane

Zobacz też:
TOP 10 pomysłów na obiad naszych Czytelników

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska