Jadalne leśne szyszki – przepis. Dzięki niezawodnym paniom z Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki mamy dla Was przepis na leśne szyszki. Gotowi na sentymentalna podróż w czasie?
Kultowe potrawy z PRL. Rozwiąż QUIZ - KLIK
Składniki
- 25 dag margaryny
- 25 dag krówek
- ½ szklanki wody
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 szklanki mleka w proszku
- 15 dag ryżu preparowanego
Wykonanie
Rozpuścić margarynę , dodać cukier, kakao i wodę. Następnie dołożyć krówki i mieszać podgrzewając aż masa stanie się jednolita i gładka. Masę zdjąć z ognia i dodać do niej kilka kropli aromatu. Jeszcze ciepłą masę przełożyć do miski i połączyć z mlekiem w proszku. Dodać ryż preparowany i dokładnie wymieszać. Uformować szyszki.
Zobacz koniecznie!
