Smalec z gęsi do chleba Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Udostępnij:
Przepis na smalec z gęsi do chleba.

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki poleca pyszny smalec z gęsi do chleba.

Jak zrobić smalec z gęsi do chleba? Zobaczcie przepis!

Składniki

  • 20-30 dag gęsiego tłuszczu
  • jabłko
  • 5 dag cebuli
  • 5 dag smalcu
  • sól

Wykonanie
Tłuszcz gęsi opłukać, obrać z błony, pokroić w drobną kostkę, stopić. Osobno usmażyć na smalcu posiekaną cebulkę. Usmażyć, nie rumieniąc, na jasnozłoty kolor, włożyć obrane starte na tarce o grubych oczkach jabłko, chwilę dusić razem, aż jabłko zmięknie i da się rozetrzeć. Włożyć cebulkę z jabłkiem do tłuszczu z gęsi( skwarki najpierw wybrać) i chwilę smażyć razem. Lekko posolić, dodać sproszkowany majeranek. Ostudzić.

Szukasz pomysłów na dania z gęsią? Zobacz też:

POLECAMY SPRAWDZONY PRZEPIS:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Sytuacja cenowa w branży mięsnej w Polsce

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie