Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smalec z gęsi do chleba Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Przepis na smalec z gęsi do chleba.

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki poleca pyszny smalec z gęsi do chleba.

Jak zrobić smalec z gęsi do chleba? Zobaczcie przepis!

Składniki

  • 20-30 dag gęsiego tłuszczu
  • jabłko
  • 5 dag cebuli
  • 5 dag smalcu
  • sól

Wykonanie
Tłuszcz gęsi opłukać, obrać z błony, pokroić w drobną kostkę, stopić. Osobno usmażyć na smalcu posiekaną cebulkę. Usmażyć, nie rumieniąc, na jasnozłoty kolor, włożyć obrane starte na tarce o grubych oczkach jabłko, chwilę dusić razem, aż jabłko zmięknie i da się rozetrzeć. Włożyć cebulkę z jabłkiem do tłuszczu z gęsi( skwarki najpierw wybrać) i chwilę smażyć razem. Lekko posolić, dodać sproszkowany majeranek. Ostudzić.

Szukasz pomysłów na dania z gęsią? Zobacz też:

POLECAMY SPRAWDZONY PRZEPIS:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska