https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Szybka sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem [PRZEPIS]

Magdalena i Stanisław Romkowie
Szybka sałatka selerowa z szynką i ananasem

Magdalena i Stanisław Romkowie to gotujące małżeństwo. On specjalizuje się w słodkościach, ona - w daniach wytrawnych. Prowadzą bezglutenowy blog Kuchenne Wariacje.

Składniki

  • słoiczek selera konserwowego
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 puszki ananasa
  • 20 dag szynki konserwowej
  • majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie
Selera, kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić na kawałki, chyba że jest już w kawałkach. My zawsze kupujemy ananasa w plasterkach ponieważ jest dużo smaczniejszy i miękki. Szynkę konserwową pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, dodać majonez (ilość majonezu według własnego uznania), przyprawić solą i pieprzem.

Źródło: Dzień Dobry TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska