Magdalena i Stanisław Romkowie to gotujące małżeństwo. On specjalizuje się w słodkościach, ona - w daniach wytrawnych. Prowadzą bezglutenowy blog Kuchenne Wariacje.
Składniki
- słoiczek selera konserwowego
- puszka kukurydzy
- 1/2 puszki ananasa
- 20 dag szynki konserwowej
- majonez
- sól, pieprz
Wykonanie
Selera, kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić na kawałki, chyba że jest już w kawałkach. My zawsze kupujemy ananasa w plasterkach ponieważ jest dużo smaczniejszy i miękki. Szynkę konserwową pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, dodać majonez (ilość majonezu według własnego uznania), przyprawić solą i pieprzem.
- Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziemniakach
- Należy spożyć do, najlepiej spożyć przed końcem – różnica, która ma znaczenie
- Sery na talerzach Europejczyków – rodzaje, gatunki, ciekawostki
- Co jadali nasi pradziadowie?
- Wojciech Bosak: Kraków to stolica polskiego wina [WYWIAD]
- Jakie są ulubione warzywa i owoce Polaków? Pomidory i jabłka na czele [RAPORT]
Zobacz koniecznie!
Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo