Sałatki z warzyw z puszki. Pyszne sałatki w 10 minut dzięki warzywom z puszki [PRZEPISY]

mad
Sałatki z warzyw z puszki to pomysł na ekspresową przekąskę!
Sałatki z warzyw z puszki to pomysł na ekspresową przekąskę! Fot. materiały prasowe
Udostępnij:
Sałatki możemy przyrządzać ze świeżych warzyw lub tych prosto z puszki, które również pozwolą nam skomponować pyszną i sycącą przekąskę. Zobaczcie przepisy!

Sałatki z warzyw z puszki to pomysł na ekspresową przekąskę! Zobaczcie przepisy.

Przepisy na sałatki z warzywami z puszki:

Sałatka z groszkiem i kukurydzą konserwową [PRZEPIS]

Składniki

  • puszka groszku
  • puszku kukurydzy
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag szynki konserwowej
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie
Do miski wsypujemy odcedzony groszek i kukurydzę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do warzyw. Szynkę konserwową kroimy na drobne kawałki i dodajemy do sałatki. Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Sałatka z kolorową papryką z puszki [PRZEPIS]

Składniki na sałatkę:

  • 1 puszka papryki trójkolorowej (np. Sandra)
  • 1 puszka kukurydzy
  • pół słoika zielonych oliwek
  • zielona sałata

Składniki na sos:

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta tymianku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie odcedzamy kukurydzę i trójkolorową paprykę, a oliwki kroimy na połowę. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Do osobnego, mniejszego naczynia przelewamy jogurt naturalny, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz dodajemy majonez i jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Zawartość doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy, aż do powstania sosu, którym polewamy składniki w misce. Gotową sałatkę przed podaniem wkładamy na pół godziny do lodówki.

Sałatka z czerwoną fasolą z puszki [PRZEPIS]

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli (np. Sandra)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200 g szynki
  • 200 g żółtego sera
  • 7 ogórków konserwowych
  • 1 por
  • 6 łyżek majonezu
  • szczypta papryki w proszku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora w pół plasterki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą wrzucając je do miski. Następnie dodajemy paprykę w proszku, sól, pieprz, majonez i dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy przez kilka minut w lodówce.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze 4

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Grażynka54

Mąż na kwarantanne nakupował sobie od groma ogórów krakusa i już teraz wiem, jak je wykorzystać. Będę kombinować z tymi sałatkami. Polecam też warstwą z chipsami tortilla , skład jak na fasolową, ale dochodzi jeszcze na górę sos z keczupu i majonezu ;-)

J
Jurek

Ja z moją żoną nie używamy warzyw z puszki,bo żona nie maluje paznokci to obieramy zwykłe warzywa i ziemniaki.

G
Gość

Pyszne ja pikole również z puszki cole, też pyszne, już lepiej ukręcić coś z mrożonki niż z puchy nafaszerowanej konserwantami, jak robiłem sałatki z puszek to mi flaki wykręcał, magdonald też jest pyszny, wszystko jest pyszne a najpyszniej wpiernicza rąk ciało osób co się pysznie odżywiają, pyszności życzę

S
Smakosz

Jak sie truc to na calego

Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie