Przepisem na zdrową przekąskę z bananów, czyli bananowe czipsy, podzieliła się nasza Czytelniczka Janina Czaja z Krakowa.
Składniki
- 4 banany
- oliwa
Wykonanie
Banany obrać, pokroić w plastry grubości około 5 mm.
Płaska blachę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową, skropić oliwą. Ułożyć plastry bananów.
Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Wstawić banany do piekarnika na środkowy poziom.
Piec około 15 minut. W trakcie pieczenia raz przewrócić chipsy na drugą stronę.
Zobacz też: Zdrowa przekąska dla dzieci. Bakaliowe ciasteczka owsiane bez cukru
Zobacz też: Pomysły na zdrowe drugie śniadanie dla uczniów
Zobacz też:Rozmowa z dietetyczkami: Drugie śniadanie to nie tylko kanapka z serem. Można inaczej
Zobacz też: Drugie śniadanie w szkole to nie zawsze zdrowe dania. Jak to zmienić?
Zobacz też: TOP 10 przekąsek naszych Czytelników
Zobacz też:10 pomysłów na przetwory z ogórków
Sprawdź się!Czy jesz po krakowsku? Magda Gessler odpanie przy pierwszym pytaniu! A ty?
Źródło: Dzień Dobry TVN