https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

15 regionalnych przysmaków Małopolski: kiełbasa z gminy Liszki, krówki spod Alwerni. Co zjeść, podróżując po Małopolsce? [LISTA] 4.10

Karina Czernik
Opracowanie:
Co zjeść, podróżując po Małopolsce?
Co zjeść, podróżując po Małopolsce? Andrzej Banaś/ Małopolski Festiwal Smaku, Wadowice 2015
Będąc w rejonie Tarnowa warto napić się herbaty lub nalewki z tarniny, okolice Krakowa - a dokładniej gminy Liszki i Czernichów znane są z kiełbasy lisieckiej, fani słodyczy natomiast koniecznie powinni spróbować krówki regulickiej. Jakie jeszcze smaki kryją regiony Małopolski? Są ich setki, my wybraliśmy tylko 15. Sprawdź, czego koniecznie spróbować!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska