To już 80 lat istnienia Dziennika Polskiego w Krakowie. Z okazji tego wyjątkowego jubileuszu, przygotowaliśmy konkurs dla wszystkich sympatyków naszego tytułu.
Dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia!
Oraz ogromną liczbę fantastycznych historii i wspomnień, które wzruszyły całą Redakcję Waszego Dziennika Polskiego.
BARDZO MIŁO NAM OGŁOSIĆ, ŻE PO BURZLIWYCH OBRADACH, POSTANOWILIŚMY NAGRODZIĆ:
- Miejsce 1: Pani Oliwia Sztogryn
- Miejsce 2: Pani Martyna Szufnarowska
- Miejsce 3: Pan Piotr Felicjan Nalepa
- Miejsce 4: Pani Anna Bałła
- Miejsce 5: Pan Mateusz Tomanek
- Miejsce 6: Pani Aleksandra Pierzchała
- Miejsce 7: Pan Mirosław Jamróz
- Miejsce 8: Pani Maria Curyło
- Miejsce 9: Pan Michał Knap
- Miejsce 10: Pani Bogumiła Babczyk
Gratulujemy wszystkim Państwu!
Z laureatami skontaktujemy się również indywidualnie, by m.in. potwierdzić Państwa obecność na 80. urodzinach Dziennika Polskiego.
Nagrody:
Nagrodziliśmy 10 najbardziej kreatywnych prac:
- Miejsce 1: Zaproszenie na 80. urodziny Dziennika Polskiego. Publikacja wywiadu z laureatem w Dzienniku Polskim i na www.dziennikpolski24.pl. Voucher na kolację w krakowskiej Restauracji Filipa 18. Książka od wydawnictwa Biały Kruk. Roczna prenumerata online Dziennika Polskiego.
- Miejsce 2: Zaproszenie na 80. urodziny Dziennika Polskiego. Voucher na kolację w krakowskiej Restauracji Filipa 18. Książka od wydawnictwa Biały Kruk. Półroczna prenumerata online Dziennika Polskiego.
- Miejsce 3: Zaproszenie na 80. urodziny Dziennika Polskiego. Voucher na kolację w krakowskiej Restauracji Filipa 18. Książka od wydawnictwa Biały Kruk. Półroczna prenumerata online Dziennika Polskiego.
- Miejsca 4 - 10: Zaproszenie na 80. urodziny Dziennika Polskiego. Książka od wydawnictwa Biały Kruk. Półroczna prenumerata online Dziennika Polskiego.
__________
Mecenasi konkursu:
______________
______________
Partnerzy konkursu:
reklama
Niewielka, lecz wyjątkowa restauracja w pięknie odrestaurowanym Hotelu Indigo Krakow – Old Town, to prawdziwa perełka dla smakoszy. Dzięki wielokrotnie nagradzanemu szefowi kuchni Marcinowi Sołtysowi oferuje kameralne doznania kulinarne na najwyższym poziomie. Marcin Sołtys miał okazję serwować swoje dania celebrytom, sportowcom i dyplomatom. Dziś jego kunszt jest dostępny dla każdego – w tym dla Ciebie – co samo w sobie jest niezwykłe.
Bazując na świeżych produktach z targu na Starym Kleparzu, Marcin Sołtys mistrzowsko interpretuje tradycyjne polskie smaki, tworząc wyjątkowe kompozycje – każda z nich to małe dzieło sztuki.
Dla tych, którzy szukają wyjątkowego doświadczenia, idealnym wyborem będzie pięciodaniowe menu degustacyjne z paringiem win, zmieniające się co trzy tygodnie i dostępne od środy do niedzieli w godzinach 17:00–22:00.
Pod każdym względem – od obsługi, przez selekcję win, po doskonałe dania – jest to jedno z najlepszych doświadczeń kulinarnych w mieście. Wszystko to w subtelnie eleganckim, nowoczesnym wnętrzu ozdobionym nowocześnie dobranymi pracami polskiej sztuki plakatowej.
__________
reklama
Wydawnictwo Biały Kruk od wielu lat promuje rodzimą oraz światową sztukę, naukę i tradycję. Jego książki poruszają zagadnienia religijne, patriotyczne, historyczne i kulturalne – to wspaniała wizytówka Polski, jej historii oraz wielowiekowego bogatego dziedzictwa duchowego i materialnego. Wartości te popularyzuje także magazyn Białego Kruka – Miesięcznik Kulturalny „WPIS – Wiara, Patriotyzm i Sztuka”, jedno z najbardziej opiniotwórczych czasopism w Polsce (średnio ok. 250 tys. czytelników), rozprowadzane główne w prenumeracie.
Autorzy Białego Kruka należą do elity intelektualnej Polski.
W ostatnich kilkunastu latach Biały Kruk skupił się na wydawaniu książek historycznych oraz cywilizacyjnych gromadząc wokół siebie najwybitniejszych polskich humanistów.
______________
______________
______________
______________
