https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kozi twarożek z czosnaczkiem pospolitym [PRZEPIS]

Paulina Nosek
Paulina Nosek
Kozi twarożek z czosnaczkiem

Czosnaczek to dość powszechnie występująca roślina. Pomimo że botanicznie z czosnkiem niewiele ma wspólnego, smakuje i pachnie bardzo podobnie. Przepis poleca Paulina Nosek, autorka bloga Mamo, tato, pobawmy się!

Składniki

  • 200 g kremowego serka koziego
  • garść świeżo zebranego czosnaczku
  • 1/2 miękkiego awokado
  • spora szczypta soli
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo zmielony pieprz
  • łyżka soku z cytryny


Wykonanie

Rozgnieść widelcem awokado, dodać sól, pieprz, sok z cytryny i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszać z serkiem kozim. Czosnaczek dokładnie wymyć i osuszyć, posiekać, wymieszać z twarożkiem. Podawać z pieczywem.


Zobacz też:
Nie samym mięsem człowiek żyje! Rozmowa z Dorotą Sokół, dietetyczką

Zobacz też:TOP 10 przepisów naszych Czytelników na szparagi

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska