Dymiące tajskie stragany, koreański kimbap czy japońskie sushi, gruzińskie chaczapuri czy domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą. W Krakowie zapachniało trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli, a wszystko za sprawą odbywającego sie w Hali Cracovii Festiwalu Azjatyckiego.
Na stoiskach pojawiły się specjaliści, którzy pozwolą nam rozsmakować się w kulinarnych tajemnicach Azji. W trakcie festiwalu będzie można spróbować tradycyjnych azjatyckich potraw a także zapoznać się ze słodkościami znanymi z różnych regionów Azji.
W ten sam weekend w Hali Cracovii odbywa się także Sakura Festiwal - wydarzenie poświęcone japońskiej kulturze oraz kuchni. W tej części festiwalowych atrakcji spróbujcie pysznych dań japońskiej kuchni, od delikatnego sushi i onigiri przez słodkie mochi i tayiaki, aż po aromatyczny ramen!
A że nie samym jedzeniem - choćby najbardziej umamicznym i najpyszniejszym - człowiek żyje, to miłośnicy azjatyckich klimatów znajdą na festiwalu także m.in. kimona, kotki szczęścia, biżuterię, gadżety.
- Hala Cracovia, al. Focha 40
- Sobota, godz. 12:00-20:00
- Niedziela, godz. 12:00-18:00
Wstęp wolny.
Kiedy zakaz trzymania psów na łańcuchach?
