https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kraków. Fani azjatyckiej kuchni w ten weekend zmierzają tylko w jedno miejsce

Malwina Koniecpolska
Szymon Korta / Polskapress
Fani azjatyckiej kuchni w ten weekend zmierzają tylko w jedno miejsce - do Hali Cracovia, gdzie w sobotę niedzielę odbywają się Festiwal Azjatycki i Sakura Festiwal. W ponury jesienny weekend trwa tu prawdziwa eksplozja smaków rodem z Japonii, Chin, Korei czy Gruzji. Wstęp wolny na wydarzenie.

Dymiące tajskie stragany, koreański kimbap czy japońskie sushi, gruzińskie chaczapuri czy domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą. W Krakowie zapachniało trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli, a wszystko za sprawą odbywającego sie w Hali Cracovii Festiwalu Azjatyckiego.

Na stoiskach pojawiły się specjaliści, którzy pozwolą nam rozsmakować się w kulinarnych tajemnicach Azji. W trakcie festiwalu będzie można spróbować tradycyjnych azjatyckich potraw a także zapoznać się ze słodkościami znanymi z różnych regionów Azji.

W ten sam weekend w Hali Cracovii odbywa się także Sakura Festiwal - wydarzenie poświęcone japońskiej kulturze oraz kuchni. W tej części festiwalowych atrakcji spróbujcie pysznych dań japońskiej kuchni, od delikatnego sushi i onigiri przez słodkie mochi i tayiaki, aż po aromatyczny ramen!

A że nie samym jedzeniem - choćby najbardziej umamicznym i najpyszniejszym - człowiek żyje, to miłośnicy azjatyckich klimatów znajdą na festiwalu także m.in. kimona, kotki szczęścia, biżuterię, gadżety.

  • Hala Cracovia, al. Focha 40
  • Sobota, godz. 12:00-20:00
  • Niedziela, godz. 12:00-18:00

Wstęp wolny.

Kiedy zakaz trzymania psów na łańcuchach?

od 7 lat
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska